Vadasmártásos tortelloni

Szerző: Berszán-Árus Csilla • Fotók: Berszán-Árus Csilla • 2024. március 30.

Megosztom:

Vadasmártásos tortelloni

Végre megérkezett a tavasz Gyergyóba is, holott már megijedtem, hogy a kanyargós, hosszú, fáradtságos út végén lemond a mindenféle hegyi hágókon való átkelésről. De Tavasztündérünk ritka jó munkaerő (mai viszonylatban pláne), maradéktalanul elvégzi a rá bízott feladatot, így  hát daloló lélekkel vetettem be magam a kerti munkálatokba (a magokat meg a földbe).
Kék ég, madárcsicsergés (habár itt jegyezném meg, hogy talán oly szegények mégsem vagyunk, legalábbis egyesek, ugyanis egyre több kisrepülő kerepel a fejem fölött), napsütés, kell ennél több egy érző kebelnek? Fitnesszbérlet ára megtakarítva, leleményesség- és kreatívításigény kielégítve, mihelyst az ásó nyele eltörik. E munkálatok  persze konyhai ténykedésem  rovására mennek, ilyenkor következik a: „mi is van a fagyasztóban, kapjuk csak elő?” nevezetű ebéd.

 

Mára egy vadasmártásos tortelloni (aki köztudottan a tortellini nagybátyja) sikeredett, oly módon, hogy megfőztem a darálthússal töltött tortellonit és kiolvasztottam hozzá a vadasmártást.

Ami csak azért került a fagyasztóba (és nem a gyomrunkba), mert a minap, vadaskészítés közben elromlott a mártásösszetevő szemmértékem. És milyen jól jártam! Mert a tortelloni ízben és színben kiteljesedhetett a selymes vadasönet által, mi meg minimális munkával, elfogadható ebédhez jutottunk.

 

 

Ha tetszett a cikk és szeretnél még ehhez hasonló anyagokat olvasni, támogasd a magazint.

Ha szeretnél hozzászólni cikkünkhöz, látogass el Facebook oldalunkra.Megosztom:

INSPIRÁLÓ