Téglák

Szerző: Berszán-Árus Csilla • Fotók: Berszán-Árus Csilla, Freepik •

2022. december 3.

Megosztom:

Téglák

Hihetetlen, hogy a Pink Floyd rongyosra hallgatott albuma, A fal, pont 43 éve látta meg a napvilágot, e hosszú idő alatt pedig több nemzedék értelmezhette saját belátása(hallása)szerint. A történet szerint Pink falat épített maga köré, mely mögött, nyomasztó érzések viharában,  elvesztette a józan eszét, mely ugyebár  minden változatok legrosszabbika (szerintem) lehet egy ember számára.
De, ha életünk fontosabb mozzanatait téglákra konvertáljuk, alkothatunk belőle bármi egyebet (itt emelném ki a lego zsenialítását), jómagam leginkább lépcsőt építgetek, melyen fölfele haladhatok egy önmagam javított kiadása fele. Úgy tanultuk, a plátoni ideák világában a jó áll a legfelső fokon, persze ennek földi képmásai gyakran hibásak, tökéletlenek, mert nekünk, embereknek, ezt hol jobban, hol kevésbé sikerül elérnünk. A tökély, hibátlanság elérése lehetetelen, de törekedni rá mindenképp lehet! Miután pedig a zenei világból, az építőiparon át eljutottunk a filózófia magasabb régióiba, csípjük meg önmagunkat, térjünk vissza a materiális világba, ahol az emberi lét fenntartásának egyik alappillére a táplálkozás (ugye milyen gyors az átmenet a fenkölt és a anyagias között?!).
Tányéron is szeretek építkezni, ugyanis egy ideálisan jó étel egyik ismérve a szépség (habár nem mindig), így pompázhat előttünk egy rakott krumpli pisai ferde toronyként. Ha időnk és türelmünk engedi, készíthetjük sült krumpliból, sült kolbászkarikákkal, főtt tojással, tejfölöntettel, ha nem, akkor a szokásos módon, sorban, téglánként egymásra halmozva, melynek végeredménye egy -nem elhanyagolható módon- olcsó, tápláló eledel.

Ha tetszett a cikk és szeretnél még ehhez hasonló anyagokat olvasni, támogasd a magazint.

Ha szeretnél hozzászólni cikkünkhöz, látogass el Facebook oldalunkra.Megosztom:

INSPIRÁLÓ