Tavaszi mángold

Szerző: Berszán-Árus Csilla • Fotók: Berszán-Árus Csilla • 2024. április 20.

Megosztom:

Tavaszi mángold

Négyperceseim (Örkény után, szabadon) nem pont ennyi idő alatt kerülnek az asztalra, ellenben minden alkotóeleme ennyit pirul, sül, fő, a lábosban, serpenyőben. Első elem a krumplistészta (nudli, gnocchi, spatzle)), melyből már elfogadható változatokat lehet leemelni az üzletek hűtőpolcairól. Formájában mindenképp mutatósabb, mint az enyém, nem utolsó sorban pedig időkímélő, mindazok számára, kiknek túl rövid az élete, hogy otthon alkossák meg. Persze, egy otthon gyúrt mindig jobb, finomabb, ízesebb, de az évek teltével, az ember hajlamos felmérni, hogy a maradékot mire fordítja, pláne, ha a krumplitörője hősi halált halt a csipkebogyópréselés oltárán. Krumplistésztánk négy percet pirul forró zsiradékon, majd felváltja a mángoldlevél és tört fokhagyma elegye. Ha ez is elkészült, összevegyülvén, a köretkészítés terheitől meg is szabadultunk. Következhetnek a halhús-csíkok, melyek bundába öltözve, egy serpenyőben, szintén forró zsiradékon sütünk. Természetesen, négy-négy percig, mindkét oldalát.

Hozzávalók: ½ kg krumplis tészta (1 tasak), ¼ kg mángoldlevél, 2 cikk fokhagyma, ½ kg kicsontolt csirkecomb, 2 tojás, 3 kanál rizsliszt (de lehet bármilyen darált gabonaféle), 1 kanál tejföl, 1 decinyi tej, só, bors, 1 csokor medvehagyma.

Elkészítése: a felvert tojást fűszerezzük, összekeverjük a liszttel, tejföllel, tejjel, kanálnyi olajjal, medvehagymával (palacsintatészta állagúra). A haldarabkákat belemártogatván, kisütjük.

 

 

Ha tetszett a cikk és szeretnél még ehhez hasonló anyagokat olvasni, támogasd a magazint.

Ha szeretnél hozzászólni cikkünkhöz, látogass el Facebook oldalunkra.Megosztom:

INSPIRÁLÓ