Szputnyik

Szerző: Berszán-Árus Csilla • Fotók: Berszán-Árus Csilla •

2020. december 5.

Megosztom:

Szputnyik I-V

Vasárnap, Szent Miklós napján, habár az ünneplést nem engedi meg a járványhelyzet, szavazni elmehetünk. Vezetőink javaslata szerint tegyük is ezt, főleg azért, mert nehéz helyzetben össze kell fognunk. Vajon csak én érzem, hogy míg számukra e nehéz helyzetek négyévente egyszer adódnak, mi, többiek (akikkel per pillanat összefognának) a teljes négy évet benne töltjük?!
Mikulás persze jön, természetesen online, puttonyából mindenféle virtuális finomság korlátlanul, bűntudat mentesen fogyasztható (a „mindent a szemnek, semmit a kéznek” szólás megalkotója titkon a jövőbe láthatott). A Titkos Tesótól, mint köztudott, ajándékot ne is várjunk (mi se küldjünk), év közben mellesleg már megkaptuk a magunkét. Karácsony tájékán majd amúgy is eljövend a megváltó Szputnyik V, mely esemény után mindnyájan boldogan élhetünk, míg meg nem halunk. Reménykedjünk, hogy elődjénél, a Szputnyik 1-nél hatásosabb és tartósabb (már csak a röppálya rövidülése miatt is) lesz. Hogy ki és miért adott egy oltóanyagnak ilyen nevet, az számomra homályos, ámde egyre jobban megértem azokat, akik nem szeretnének egy műholdat magukba lövetni.
Jómagam mindezek mellé, egészségünk teljes és totális kiteljesedése érdekében sok zöldség, gyümölcs fogyasztását (kicsi húsok sem teszik tönkre a hatást), nagy séták megejtését, erős öleléseket és szívből fakadó nagy nevetéseket kívánok mindnyájunk számára!

Néhanapján kis édesség sem árt, példának okáért almás, vaníliakrémes rétes, mely muffin formában sütve akár a szemünket is gyönyörködteti!

 

Recept: réteslap (vagy piskóta: 3 tojásfehérje, 6–6 dkg porcukor és liszt, 1 mk sütőpor, csipetnyi só)
Almakrém: 4 reszelt alma,
  • fél citrom leve,
  • 3 ek méz,
  • 1 mk fahéj, összefőzve,
  • majd 3 zselatinlappal keményítve
Vaníliakrém: egy megfőzött vaníliapuding 12 dkg vajjal összekeverve (könnyebb változat), avagy vanília, liszt, tej összefőzve, vajjal kikavarva (erősen javasolt a második változat használata!)

Ha tetszett a cikk és szeretnél még ehhez hasonló anyagokat olvasni, támogasd a magazint.

Ha szeretnél hozzászólni cikkünkhöz, látogass el Facebook oldalunkra.Megosztom:

INSPIRÁLÓ