Sokszínű világ – sokszínű angol frizura divat

Szerző: Czikai Éva •  Fotók: Czikai Éva, Pálinkás Tímea • 2019. október 23.

Megosztom:

Sokszínű világ – sokszínű angol frizura divat

London, 2019. A már megszokott kép: metropolisz, már az utcán szembetűnik a nagyvárosi sokszínűség. Talán a sokféle kultúra jelenléte tükröződik vissza az angol frizuradivat sokszínűségében is.
Különböző kultúrák elemeit építik be a haj divatba, például az afrofonások továbbra is kedvelt diszítőelemei a legnevesebb fodrászakadémiák kollekcióinak. Tradicionális elemek keverednek öltözékben és hajviseletben is. A férfi frizuradivat esetében mondhatjuk, hogy nosztalgiázunk, hisz visszatért a klasszikus forma, amely az elmúlt évek nagy nyertese volt: rövid kontúr, befésült haj, szakáll.
Ennek a stílusnak köszönhetően újranyíltak a régi idők borbélyüzletei, a barber shop-ok a világ minden táján. Ugyanakkor megjelentek az új férfi imidzsek, olyan formákkal, amelyek kicsit a Beatles korszak hajviseleteire emlékeztetnek: hosszabra növesztett kontúrhajjal és enyhén rendezetlen hajformával.

A millenium generáció külön frizura- és öltözködési stílust képvisel.

Nem számít a viselő neme, sokkal inkább a személyisége. Bármit viselnek a rövid hajformáktól az egészen hosszúig, az enyhén színezett hajtól az erős neon árnyalatú színekig. Ők azok, akik filctollal átszínezik a cipőjüket, matricákkal teszik személyesebbé a hátizsákjukat, gördeszkájukat, rollert, bukósisakot. Az öltözködésükben pedig — számomra úgy tűnik — mintha véletlenszerűen vennék egymásra a ruhadarabokat, nem követve semmilyen divatirányzatot, vagy egy már bejáratott stílust. Ezt követik frizuraviseletben is.
A női frizuradivat pedig eddigi pályafutásom során a legváltozatosabb (csak a TONI&GUY hat különböző irányzatot mutatott be). Divat a rövid, férfiasan rövidre vágott, geometrikus. Ha ez együttesen jelen van, akkor elengedhetetlen jellemző, hogy határozott színnel társul. A félhosszú haj és bob hajviselet továbbra is jelen van, a fül alattira vágott, rövidebb, egyenes formáktól kezdve, a kicsit kerekített, elöl rövidebb, hátra hosszabodó sassoon formákig, úgy sima, mint hullámos, vagy egészen göndör struktúrában. Színválasztáskor kötelezően több színt, vagy azon a színen belül több árnyalatot festünk.
A hosszú haj egyik vezető vonala a „californian style” (relax attitude), ami fufrut, enyhén, fokozatosan lépcsőzetesre vágott formát jelent, melyet kicsit Charlie- szerűre, a ’80-as évek diszkóirányzatára hasonlító formára fésülünk.
A hosszú haj talán a legváltozatosabb frizurák alapja, enyhe hullámoktól az egészen göndörig minden divat most, fonások, göbözések továbbra is használtak. Színekben az ombre és a baleyage továbbra is divat.
Az Alternativ Hair Show-t idén 37. alkalommal rendezték meg, lenyűgöző esemény, melyet ezúttal a világ 15 leghíresebb fodrásza keltett életre egy-egy külön előadással. Céljuk most is, mint minden alkalommal, a jótékonykodás, a leukemiás gyermekek és családjaik megsegítése volt (idén csak egy este alatt sikerült több mint 160 000 eurót összegyűjteni). A show idei főcíme PARODY (Paródia).

Egy közel 3 órás show alatt 15 különálló csapat bemutatóját követhettük végig. Magával ragadó a hangulat, a frizurák, a koreográfia.

Hang- és fénytechnika bevonásával próbálja mindenik csapat átadni a résztvevőknek azokat az érzeseket, gondolatokat, amelyek az elmúlt időszakban a legtöbbet foglalkoztatták őket. Számomra a legelgondolkodtatóbb, legérzékenyebben érintő előadások a Toxic fashion és a Favourite című produkciók voltak, és még két olyan bemutató, ami az embert mint robotot mutatta be — úgy mint kiszámítható, gépies szokások és viselkedés, és mint hasonlóságok: függőség a technológiától, elektronikai eszközöktől.
A fodrász szakmát ugyanaz foglalkoztatja, mint más ágazatokat, pont úgy halad a világ sodrásával, és ez tükrőződik vissza a hajviseleti trendekben is, amit diktál.

Ha szeretnél hozzászólni cikkünkhöz, látogass el Facebook oldalunkra.Megosztom:

INSPIRÁLÓ