Reggeli inspirációk

Szerző: Simon Emőke •  Fotók: Unsplash • 2020. december 7.

Megosztom:

Reggeli inspirációk

10 ötlet, hogy hogyan szedd ki magad az ágyból egy hideg, zord reggelen, amikor inkább fordulnál a másik oldaladra

Ezeken a szürke, nyákos, hideg reggeleken nem nagyon van kedvünk felkelni az ágyból, inkább fordulnánk sok esetben a másik oldalunkra. Álmosak, kedvetlenek vagyunk, és inkább töltenénk a nap hátralévő részét bekuckózva, mintsem kimenjünk a hidegbe, a szürke hétköznapokba.
No, de ezt nem tehetjük meg, mert az élet zajlik, teendőink vannak, feladataink, szerepeink, amiknek eleget kell tenni. Az év legzordabb periódusában még inkább szükségünk van arra, hogy megkapjuk minden napban a motivációt. Tudatosan kell inspiráljuk magunkat, és ha már kint minden zord, akkor magunkban kell megtaláljuk a melegséget, kedvességet, azt a valamit, amiért érdemes aznap is felkelni. Íme néhány dolog, ami inspiráló lehet ezeken a zord reggeleken.

1. A reggelek csendje

Annak ellenére, hogy nem vagyok egy reggeli ember, de azért egy dolgot szeretek a reggelekben: azt a bizonyos csendet, ami más, mint a késő esti, vagy éjszakai csend. A reggeli csendnek más a hangja, a tapintása. A reggeli csendek sejtelmesek, életszagúak. Bennük van a lehetőség, az újrakezdés, a kihívás. Használd ki, és töltődj vele. Belőle. Szippantsd be, csak legyél jelen benne, miközben megiszod a kedvenc teád, vagy jógázz, táncolj, olvass, reggelizz. Tölts időt magaddal. Használd énidőre a reggeliket.

2. Egy új nap, amit ajándékba kaptunk.

Sokszor nem is gondolunk bele, hogy milyen szerencsések vagyunk, hogy még kaptunk egy napot. Hogy ma is élhetünk. Tervezhetünk. Újrakezdhetünk. Hogy lehetőséget kaptunk helyrehozni, megbocsátani, elengedni, szeretni, ölelni. Gondold át, hogy miért vagy hálás, hogy milyen terveid vannak a napra. Ha ezt teszed, nagy eséllyel nem fog már érdekelni, hogy kint hideg van, és szürkeség.

3. A reggelek frissessége

Engedd be ezt a friss, hideg levegőt a lakásodba, és hagyd, hogy átjárja. A friss levegő energiát ad, feltölt, tisztít, és lecsendesíti az elméd. Nyisd ki az ablakot egy rövid kis időre és szippantsd be ezt a frissítő energiát. Ha te friss vagy, már kevésbé fog zavarni a szürkeség.

4. A reggeli forró zuhany

Nincs is jobb annál, mint a friss, hideg levegő után, ami átjárt, egy forró zuhanyt venni. Úgyhogy nyomás a fürdőszoba, és vegyél egy mindfull zuhanyt, azaz próbálj kizárni mindent és mindenkit a fejedből erre a pár percre, és csak élvezd a forró zuhany élményét. Ne foglalkozz a gondolataiddal, hagyd őket jönni és menni, te csak maradj a testi érzeteknél. Egy mindull forró zuhany szintén meg tudja adni azt az energiát, amire szükséged van egy zord, hideg, esős, nyákos napon.

5. Vásárolj magadnak kedvenc papucsot, pizsit, köntöst

Nagy eséllyel másképp fogod indítani a napod egy szürke, nyákos reggelen, ha egy mosolyt csalogató papucsba dugod be a lábad, ha miközben fogat mosol, egy jópofa pizsamádat látsz vissza magadon a tükörben, és nem egy agyon húrbolt pólót, vagy ha egy pihi-puhi köntösbe bujtatod be a tested. Kényeztesd magad reggelente, és figyelj ezekre az apróságokra is.

6. A reggeli kávé, vagy a kedvenc teád illata

Ez is ki tud csalogatni téged a letargikus, kedvtelen állapotból egy zord reggelen. Az illatok mélyre mennek, és fejtik ki hatásukat. Meg tudják változtatni a lelkiállapotunkat — ezért próbáld ki, tegyél oda kávét vagy teát és szippants bele így a reggeledbe. Én egyszerűen imádom a kedvenc teámat kortyolgatni egy pokrócba bújva miközben ébredezem.

7. A kedvenc parfümöd illata

És ha már az illatoknál tartunk, akkor azt is kipróbálhatod, hogy befújod magad a kedvenc illatoddal. Egy jó parfüm meg tudja adni azt a löketet, amire sokszor szükségünk van egy zord reggelen. A kedvenc parfümünk visszahozhatja az életkedvünk, az energiánk, a magabiztosságunk. Ha a kedvenc parfümömet érzem magamon, akkor fütyülök arra, hogy milyen szomorkás idő van kint.

8. A ruha-szetted összeválogatása

Nekem az is szokott segíteni, ha olyan ruhadarabokat válogatok össze, amiben szeretek lenni. Fontos, hogy jól érezd magad a bőrödben egy zord, szürke napon. Vigyél színt a szürkeségbe. Vigyél életet a kedvtelenségbe egy-egy jól kiválasztott darabbal. Érezd magad szépnek, vonzónak, ápoltnak, elegánsnak — így sokkal könnyebb elviselni egy szürke, hideg, esős napot.

9. Tegyél valami finom ebédet magadnak

Lepd meg magad egy fincsi étellel. Igazán jól fog esni valami meleg, házi, egészséges finomság, amit reggel magadnak készítettél. Egy finom ebéd néha fel tudja dobni a napunkat, és a hangulatunkat is.

10. Találkozz számodra fontos emberekkel

Tervezz be egy találkozót anyukáddal, a barátnőddel, a szerelmeddel, a kedvenc kollégáddal azokon a napokon, amikor érzed, hogy nehezen indul a napod, és nincs kedved nagyon semmihez. Azok a személyek, akik közel állnak hozzánk, és akiket szeretünk, mindig, de mindig jó hatással vannak ránk, és emlékeztetnek arra minket, hogy milyen jó, hogy vannak nekünk. Töltődjetek a társaságukban.

Ha tetszett a cikk és szeretnél még ehhez hasonló anyagokat olvasni, támogasd a magazint.

Ha szeretnél hozzászólni cikkünkhöz, látogass el Facebook oldalunkra.Megosztom:

INSPIRÁLÓ

AJÁNLÓS