Piknik a szőlősben: gasztronómiai utazások Szatmár és Bihar megyében

Szerző: Matusinka Beáta • Fotók: Promocraft, Kassay Costan Bernadett • 2024. április 18.

Megosztom:

Piknik a szőlősben: gasztronómiai utazások Szatmár és Bihar megyében

A 2024-es piknikszezon hat különleges Picnic in the Vineyard eseményt és felejthetetlen élményeket ígér, ahol a Partiumi régió gazdag gasztronómiai örökségét párosítjuk a vidék lenyűgöző szépségével. A laza piknikek kedvelői és a borrajongók ismert, vagy éppen felfedezésre váró idilli helyszíneken, dombok és dűlők mentén sétálhatnak, több száz éves pincék, csűrök és kastélyok árnyékában kóstolhatnak kiváló borokat és helyi ínyencségeket, a helyi borászok vendégszeretetének kíséretében pedig népzenei, néptánc vagy éppen egyéb kultúrműsorokon, after party- kon vehetnek részt.
A Partium Vidékfejlesztéséért és Mezőgazdaságért Egyesület, valamint a ZAZOU Social Events & More szervezésében megrendezésre kerülő Picnic in the Vineyard eseménysorozat egyedülálló lehetőséget nyújt arra, hogy kapcsolatba lépjünk a természettel, megismerjük a helyi gazdákat, történetüket és azokat az ízeket, amelyek meghatározzák e különleges történelmi régiót.
A borpiknikek 5 Szatmár megyei és 1 Bihar megyei festői helyszínen fognak zajlani:
  • 2024. május 11.: Avasújváros
  • 2024. június 29.: Erdőd
  • 2024. július 27.: Nagykároly
  • 2024. augusztus 10.: Halmihegy
  • 2024. szeptember 14.: Szalacs (Bihar megye)
  • 2024. október 12.: Krasznabéltek
Jegyek és bérletek az alábbi oldalon már elővételben elérhetőek: www. zazouevents.com. További részletekért, folyamatosan frissülő információkért, részletes programért kövesd be a Partium Vidékfejlesztéséért és Mezőgazdaságért Egyesület és a ZAZOU Social Events & More FB-oldalait, ahol minden borpiknikhez külön eseményt is létre fogunk hozni.
Szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt e felejthetetlennek ígérkező gasztronómiai utazásra, ahol az idén még hangsúlyosabbá válik az érzékelés, érdekesebbé a megélt és átélt történetek.
A Picnic in the Vineyard koncepciójáról:
A Picnic in the Vineyard eseménysorozat célja a a romániai borkultúra, valamint a tudatos és minőségi borfogyasztás népszerűsítése, az erdélyi gazdák tudásának, kétkezi munkájának és a helyi ízeknek a megismertetése, az épített és szellemi kulturális örökség, illetve a szőlősök turisztikai körforgásba emelése. A matusinka magazin születésnapi rendezvényeként indult 2020-ban, melyet Szilágy és Maros megyében szerveztünk meg, majd új, társult utakon, főként Szatmár megyében, összesen 7 alkalommal. A Picnic in the Vineyard eseményt töretlen népszerűség övezi, amelyre évről évre több és több érdeklődő érkezik kóstolni, felfedezni és átélni a borpiknikek varázsát.

Ha szeretnél hozzászólni cikkünkhöz, látogass el Facebook oldalunkra.Megosztom:

INSPIRÁLÓ