Outfitötletek, bármi is legyen az idei úti célod

Szerző: Anderco Kinga •  Fotók: Unsplash • 2019. augusztus 29.

Megosztom:

Outfitötletek,

bármi is legyen az idei úti célod

Már megvan a repülőjegy, kész a lista a látnivalókról és megvásároltad a naptejet is, de még nem állítottad össze a bőröndöd tartalmát? Ne aggódj, ebben most a segítségedre leszünk, függetlenül attól, hogy Európa melyik városát tűzted ki idén úti célul.
A nyári szezonra való tekintettel összeállítottunk nektek egyfajta exkluzív, városokra szabott, csajos „útikalauzt”, amelyben a lenge ruhák térképén nyújtunk útbaigazítást, hogy biztosan minden lényeges darab helyet kapjon a csomagban és az egész nyaralás idején zavartalanul tündökölhess (összhangban a fotók hátterével persze)! De lássuk, hová is utazol idén?

Napsütötte Toszkána, netán római vakáció?

Mi mással is kezdhetnénk a listát, mint Olaszország két talán legnépszerűbb régiójával? Toszkána a művészet- és kultúrakedvelők egyik legkedveltebb úti célja, hiszen jócskán bővelkedik látnivalóban, úgy múzeumok, mint a forróságban hűs árnyékot nyújtó magas palazzók tekintetében. Ha az utak Rómába vezetnek, akkor hasonló a helyzet, hiszen ha valahol, akkor itt az utcakövek is ontják magukból a történelmet. Mivel a két úti cél jellegéből adódóan hasonló gardróbot igényel, úgy gondoltuk, egyszerre ejtünk szót róluk. Ha ide utazol, akkor mindenképpen számolnod kell a kánikulával, ugyanakkor az egyházi épületek turisták öltözetére vonatkozó előírásaival is.
Éppen ezért a legjobb, ha a most divatos palazzo nadrágok vagy a maxiszoknyák széles választékából válogatunk, amelyek bár földig érnek, általában lenge anyagból készülnek és ezeket viselve úgy maradhatunk visszafogottak, hogy közben a lehető legtrendibben nézünk majd ki,

főként ha az öltözékhez egy széles karimájú kalapot is pászintunk,

amely nem csak feldobja a szettet, de a káros napsugarak ellen is beválik majd (ezt még biztosan megköszönitek majd nekünk!). Ami a felsőrészt illeti, leginkább a lenvászon, vagy más könnyed, légáteresztő anyagból készült ingeket, horgolt blúzokat ajánljuk az öltözékhez, és semmiképpen se feledkezzetek meg a nyár kedvenc darabjáról, a raffiatáskáról sem! Egy lapos saruval (hiszen garantáltan sokat fogtok gyalogolni) mindez tökéletes választás!

Séta az Amalfi-parton

Igen, már megint Olaszország, de ebben a rubrikában valójában beszélhetnénk a szintén itáliai Cinque Terre, vagy bármely másik mediterrán ország vagy sziget tengerparti, színes házas városkáiról is. Hosszú, kacskaringós séták a házak között kifüggesztett ruhaszárítómadzagok alatt, a helyiek ízes kiabálásától hangos utcákon. Ez esetben is városnézésről van szó, de inkább a „dolce vita” életérzés jegyében, semmint múzeumok és templomok útvesztőiben, ehhez kell tehát a ruhatárat is igazítani! Ahogy azt az olasz életszemlélet is diktálja, itt mindent szabad, mi szem-szájnak ingere, de ha minket kérdeztek, akkor ne bánjatok csínján a színekkel sem!

Megengedhettek magatoknak egy parányi luxust is a Fellini-filmek hangulatában, széles keretes fekete napszemüveggel, de lehettek bohémok fodros szoknyával és puffos ujjú blúzokkal (ehhez telitalálat egy színes kendőt kötni a hajatokba)!

A szezon abszolút befutói a mintában és színekben összeillő blúz és miniszoknya vagy rövidnadrág szettek, egy ilyet mindenképp érdemes beszerezni a tökéletes instafotó érdekében! A gelato se maradjon le róla!

Kiruccanás Milánóba és környékére

Még mindig Olaszország, de mit lehet tenni, ha olyan sok arca van, hogy itt bármilyen típusú nyaralás kedvelői megtalálják a nekik megfelelő úti célt! Milánó köztudottan a divat fővárosa, ezért elsősorban ehhez öltözzünk! Válasszunk egy midi- vagy maxiruhát és ne sajnáljuk a lábunkat sem, itt megéri belebújni az elegáns magassarkú szandálba is! A környék azonban sokkal többet tartogat, mint egy bevásárlókörút, Milánótól nem messze ott van például a kedvelt hétvégi célpont, a Comói-tó és térsége, ahová mindenképpen érdemes ellátogatni, ha egy hosszú hétvégét töltünk el itt. Bár vidékről van szó, ne túrázáshoz öltözzünk, vigyünk magunkkal egy virágos rövid ruhát vagy fehér blúzt farmerszoknyával, de válasszunk hozzá fehér sportcipőt, hogy kényelmes, ugyanakkor csinos szettben csodálhassuk meg a tavat övező villákat!

A romantikus Párizs

Párizs minden évszakban gyönyörű, ezért nem csoda, hogy szezontól függetlenül kedvelt úti cél. Hajókázás a Szajnán, séták a Montmartre XIX. századi festményeket idéző kávézói között, egy délután a Louvre-ban és croissant pezsgővel az Eiffel-torony villogó fényei alatt. Kit ne vonzana ez a programjavaslat? Már csak a tökéletes bőrönd hiányzik hozzá!

Párizsban igen fontos lévén a romantika

Elővehetjük a csipkés vagy áttetsző tüll blúzainkat, a selyemszoknyákat és a franciasapkát is, hiszen minden bizonnyal nem számíthatunk fullasztó hőségre.
Pontosan ezért, illetve mivel az estéket is érdemes kint tölteni, vigyünk magunkkal egy blézert, amelyet a vállunkra dobhatunk a hidegebb éjszakákon, de általa az outfitünk sem veszít a sikkességéből, sőt így kellőképpen elegánssá válik akár egy koncert meghallgatásához is. Ami a lábbelit illeti, elővehetjük a balerinacipőt, amely tökéletes kiegészítője lesz gardróbunknak e pár napban és semmiképpen se felejtsük otthon a gyöngyös kiegészítőket sem!

Az esős London és Amszterdam

Vannak, akik a magasba szökött hőmérséklet elől a kissé esősebb éghajlatra menekülnek, ilyen választás például London vagy Amszterdam, amelyek bár nem kifejezetten nyári úti célok, legalább annyi látnivalót és élményt tartogatnak, mint a fentebb említettek. „Vagányabb”, fiatalosabb városokról beszélünk, ahol az izgalmasabb programok után kutatók is találnak maguknak ínyencségeket. Számolnunk kell azonban az időjárás viszontagságaival, amely bármikor meglephet minket. Alapdarabunk mindenképpen a farmernadrág legyen, lehet szűk, magas derekú, a most trendi egyenes, netán a kényelmesebb „mom” szabású, a lényeg, hogy komfortosan érezzük magunkat benne.

Nem lőhetünk mellé a feliratos pólóval vagy ujjatlannal, amelyhez a teniszcipő a legjobb választás, de ha elég merészek vagyunk, akkor párosíthatunk hozzá fekete bakancsot is.

A fő kiegészítőnk legyen egy kisebb méretű hátitáska és ne hagyjuk otthon a bőrdzsekit sem, amely elég vagány, hogy beüljünk vele egy pubba és az esőtől is megóv majd, ha a Portobello Road Marketen vagy az amszterdami csatornák között bóklászva ér utol minket.

Rejkjavik és a zord izlandi táj

A bevállalósabb olvasóinkról sem feledkeztünk meg, és a végére egy igazi „csemegét” hagytunk! Izland nem mindennapi úti cél, és bár biztosan nem itt fogunk lebarnulni, az időjárás a nyári hónapokban a legoptimálisabb, nem mellesleg pedig olyan látnivalókat tartogat, amelytől a lélegzetünk is eláll majd, ha kaphatóak vagyunk a kalandra. Mivel a látnivalók legnagyobb része, köztük a gyönyörű vízesésekkel és lélegzetelállító gejzírekkel a zord, érintetlen természetben található, tanácsos a sportos, komfortos és nem utolsósorban meleg öltözéket előtérbe helyezni.

Mindenképpen csomagoljunk szél- és/vagy esődzsekit, túrázásra alkalmas cipőt, amely alkalmazkodik az időjárás viszontagságaihoz, mindez azonban nem jelenti, hogy nem maradhatunk trendik is!

A most divatos cargo-nadrágok hű társaink lehetnek az izlandi táj viszontagságai között, de Rejkjavik meglátogatásához választhatunk egy overallt is akár, amely az est leszálltával könnyedén átalakítható egy bulizósabb szetté, ha belekóstolnánk az éjszakai életbe!
Ezek tehát a tippjeink a ruhatárad „nyári kiadásához”, attól függően, hogy hová tervezed az idei utadat. Mindez természetesen csupán egy minta, de ráhúzható bármely hasonló jellegű úti célra, legyen szó kultúrkirándulásról, a tenger- vagy tóparton, esetleg a természetben eltöltött néhány napról. Reméljük meghoztuk a kedvedet és máris elkezdtél csomagolni!

Ha szeretnél hozzászólni cikkünkhöz, látogass el Facebook oldalunkra.Megosztom:

INSPIRÁLÓ