Mutasd magad – Marton Timea-Aranka

Szerző: Csata Éva • Fotók: Freepik, Marton Timea-Aranka • 2024. január 5

Megosztom:

Mutasd magad!

– Marton Timea-Aranka

Egy igazán új és inspiráló sorozatot indítunk ebben az évben. Ismerjünk meg együtt érdekes lelkeket, elméket, gondolatokat ugyanazon kérdések tükrében. Csata Éva új sorozata: Mutasd magad címmel! Tekintsetek be ezen emberek életébe és ne feledjétek, ahány ember annyi féle csodálatos világ.
Marton Timea-Aranka – …Vidámság és felüdülés a hétköznapokban. Tele mélységekkel és magasságokkal, és egy olyan fajta önzetlen szeretettel, mely képes megváltoztatni a világot.

1. Ki vagy te?

Marton Timea-Aranka vagyok, a HIFA – ROMÁNIA egyesület munkatársa. Szeretem a munkám, szeretek a családommal lenni, önkénteskedni, tervezni, szervezni és jó sokat beszélni.

2. Melyik szerepeddel tudsz a leginkább azonosulni?

Most kezdem felismerni és beazonosítani a szerepeimet, elhatárolni a nőt a kislánytól. Felmérni és elfogadni, hogy nőként feleség lettem. De tudom és hiszem, hogy a legmélyebb szerep, amire vágyom, az anyaság.

3. Mit mesélnél egy tizenhat évesnek a boldogságról?

Létezik, minden mélység mögött ott van a csöppnyi boldogság, amit csakis akkor láthatunk, amikor elfogadjuk a történéseket, átkeretezzük a valóságot, és elhisszük, hogy létezik. A hit sok minden kulcsa, a boldogság nyitja is.

4. Milyen gyakran szoktál sírni?

Szükségem van a könnyekre, hogy érezzem az erőt, ami megtart,amikor már nem bírom. Volt idő, amikor nem mertem sírni magam előtt sem, mert gyengének éreztem magam, mára már ebben érzem az erőt. Minden könnycsepp az élet valódiságát bizonyítja.

5. Mi vagy ki az, aki képes megnevettetni?

Nagyon sokat nevetek magamon, ez is egy rész, ami erőt tud adni. Átkeretezem, megélem, majd magamévá formálom az eseményeimet. Megfűszerezik az életem.

6. Mit jelent számodra a rutin?

A káoszom egyfajta rendszerét.

7. Mi az, ami igazán feltölt?

A zene, a tánc és a könyvekből kapott történetek. Mind a három elvisz, megmozgat, majd újra lerak a világba. Esélyt kapok, fellélegzek, megnyugszom.

8. Mit jelentenek számodra a barátok?

Társak, akiknek elmesélhetem a történetem. Formálnak, tanácsot adnak és kifejezik szeretetüket.

9. Van olyan vers vagy idézet, amit könnyedén, anélkül, hogy rá kellene googlizz, fel tudsz idézni?

Minden lehetséges annak, aki hisz. (Márk, 9:23)

10. Mit ábrázol a kedvenc festményed?

Egy nőt, aki a kezében tartja az élet magját. A festményt egy kedves nő készítette, életem egyik mélységéről. Hálás vagyok érte.

11. Mit jelent számodra egy csésze kávé?

A szüleimet, ritkán kávézom, velük szoktam. Kávézgatás közben szoktuk megbeszélni a világ baját, tapasztalatot cserélünk, megosztják a régmúlt történéseit.

12. Hogyan mesélnél egy ötévesnek a szerelemről?

A szerelem olyan mint egy tábortűz, lángra lobban, és heves, ég vadul, aztán mindenféle is éri a tüzet. Van, amikor elered az eső, valaki leönti vízzel, földet dobunk rá, a láng szinte már ki is aludt és ott jön el a szerelem ereje, amikor abból a kis pislákoló szikrából életre tudjuk kelteni, meg tudjuk tartani a lángot.

13. Van kedvenc ételed?

Nincs, mindent szeretek. Ez is egy olyan része az életemnek, amit még tanulnom kell. Mikor elég az elég.

14. Szeretsz főzni?

Szeretek főzni, de még sok tapasztalatra van szükségem. Vannak reformjaim, amik többször kudarcba visznek engem, de a lendület, amivel nekifogok, kellemes érzés.

15. Mi köt le a legjobban?

A családom, a beszélgetések. Nagyon szeretek ide-oda elmenni és beszélgetni. A férjem sokszor mondja is, hogy kár lenne a munkából hazamenjek hamarabb, úgyse érek haza időben, mert valakit biztos meglátogatok, és elbeszélgetjük az időt.

16. Mit jelent számodra a természet?

Megnyugvást. A természet körforgása rávilágított, az élet örökös változására. A természet megtalálja az utat, hogy újra életre kelljen.

17. Ha kapnál egy esélyt az újrakezdésre, mit csinálnál másként?

Azt hiszem, nem csinálnék másképp semmit, mert akkor már nem én lennék, nem hordoznám ezeket a történeteket a hátam mögött. A történeteim, tapasztalataim formálnak, ha a múltam változik nem lennék az, aki most vagyok. Én ezt a múltat a cipelem a jelenben és kapom hozzá a jövőm.

18. Ha egy idős, a bölcsek kövét őrző emberrel beszélgethetnél – mi lenne az a három kérdés, amit mindenképpen feltennél neki?

Mesélje el a történetét! Mik azok az erők, amikből tud táplálkozni, mit tanácsolna nekem, meghallgatva az én történetem.

19. Mit olvastál utoljára, amiről azt mondtad – ember, ez forradalmi, megváltoztatta az életről való elképzeléseimet!

Minden egyes elolvasott könyvben ott van valami, ami egy kicsit hozzám tesz, átformál, betekintést nyújt egy másik életbe.

20. Mit üzennél fiatalkori önmagadnak?

Nem létezik lehetetlen…
Minden lehetséges, csak nem mindig túl nyilvánvaló.
Engedd át magad az életnek!

Ha tetszett a cikk és szeretnél még ehhez hasonló anyagokat olvasni, támogasd a magazint.

Ha szeretnél hozzászólni cikkünkhöz, látogass el Facebook oldalunkra.Megosztom:

INSPIRÁLÓ

AJÁNLÓS