Mutasd magad – Halmágyi Anna Csilla

Szerző: Csata Éva • Fotók: Unsplash, Halmágyi Anna Csilla • 2024. február 16.

Megosztom:

Mutasd magad!

– Halmágyi Anna Csilla

Egy igazán új és inspiráló sorozatot indítunk ebben az évben. Ismerjünk meg együtt érdekes lelkeket, elméket, gondolatokat ugyanazon kérdések tükrében. Csata Éva új sorozata: Mutasd magad címmel! Tekintsetek be ezen emberek életébe és ne feledjétek, ahány ember annyi féle csodálatos világ.
Ő így vall magáról: Minden szerepem a helyén van, mindenikben én Én vagyok, akire éppen szükség van.

1. Ki vagy te?

Ez a mondat nem csupán szavak egyszerű sora, hanem egy egész életfilozófia magvai rejlenek benne. Nem töltöttem időt azon, hogy ki vagyok én, helyette inkább az élet minden pillanatát szépségében élvezem. Az élet csodái és kihívásai egyaránt inspirálnak, és úgy hiszem, hogy a boldogság azáltal érhető el, ha teljes szívvel élünk, észrevéve és értékelve az apró csodákat, amelyek körülvesznek bennünket. Ez az életmód ad számomra értelmet és örömöt, és állandóan új utakat nyit előttem a felfedezés és a fejlődés terén. A nevem Halmágyi Anna Csilla, feleség és hat gyerek anyja vagyok és persze ebben a szép korban már nagymama is.

2. Melyik szerepeddel tudsz a leginkább azonosulni?

Az élet színpadának szerepei között lavírozva néha azt kérdezi az ember: „Melyik szereppel, miből?” Hogy a család melegségét árasztó feleség vagyok-e, az anyai ölelés biztonságát adó anya, vagy inkább a konyha mágikus mestere, ahol az ízek és illatok táncolnak az ételek körül? Lehetek coach, útmutató, aki másokat vezet a célok felé, vagy éppen a sütőben édes csodákat teremtő péknő? A válasz: mindegyik. Minden szerepem a helyén van, mindenikben én Én vagyok, akire éppen szükség van. Sőt, néha még boszorka is lehetek, a férjem szerint az is jól áll nekem.

3. Mit mesélnél egy tizenhat évesnek a boldogságról?

Ez nagyon elgondolkodtató, hiszen a boldogság olyan mint a divat: mindig változik, generációról generációra. Amit én most boldogságnak hívok, az neki lehet teljesen más. De én már az élet útján járva látom, hogy a boldogság nem egyetlen állapot, hanem egy folyamat, ami állandó változásban van. Fiatal koromban talán nem is értettem volna, hogy mi tesz igazán boldoggá. De ahogy tapasztalatokat gyűjtöttem és az élet árnyalataiban részesültem, rájöttem, hogy a boldogság nem egy pillanat, hanem az az utazás, amit teszel. És ez az utazás mindenkinek saját, személyes. A Út a boldogság!

4. Milyen gyakran szoktál sírni?

Ha nagyon szeretek, sírok is, hogy megkönnyebbüljek és helyet készítsek az új érzésnek.

5. Mi vagy ki az, aki képes megnevettetni?

A férjem, a gyerekeim, barátok…

6. Mit jelent számodra a rutin?

Ha a rutinról beszélek, akkor nem sok olyan dolog jut az eszembe, amelyet nap mint nap ugyanúgy csinálok. Számomra inkább a rítus az, ami jelen van az életemben. A rítusnak megvan az a varázsa, hogy magában hordoz valami múltbéli töltetet, amit átviszek a jelenbe, és hordozom a jövőbe is. Például a szerelmem, ami olyan, mint a kovász, ami átjárja egész világomat, vagy a főzés, amelyben minden mozdulatnak megvan a maga mélyebb jelentése. Ezek az apró rítusok és pillanatok teszik teljessé az életemet, még ha nem is beszélek mindig róluk.

7. Mi az, ami igazán feltölt?

Amikor arról beszélek, mi az, ami feltölt, rögtön azok a pillanatok jutnak az eszembe, amiket a férjemmel töltök. Az együtt töltött időnk valódi energiabomba, ami megtölt boldogsággal és tartalommal. De egy jó könyv lapjainak forgatása is ilyen, meg a játék, a kreativitás, a szeretet gyakorlása az, ami feltölt. Ezek azok az élmények, amelyek igazán értelmet adnak az életemnek.

8. Mit jelentenek számodra a barátok?

A barátok szüntetik meg az életem nyugodt körforgását. Kizökkentenek a csendemből, hogy együtt éljük át az élet zaját és kalandjait. De amikor szükségem van rá, visszavonulok a saját világomba, hogy feltöltődjek és magamra találjak.

9. Van olyan vers vagy idézet, amit könnyedén, anélkül, hogy rá kellene googlizz, fel tudsz idézni?

Az első vers, ami az eszembe jut, egy saját haikum, amit egyedül alkottam. Amikor elküldtem a férjemnek, meglepődött. Ezzel indultunk el a közös játékra, ahol versekben osztjuk meg
gondolatainkat és érzéseinket. Ez a kreatív együttlét azóta is tart, és folyamatosan ihletet ad mindkettőnknek. Az erdő zöld volt A szemed is… Én féltem Te betakartál

10. Mit ábrázol a kedvenc festményed?

Nincs kedvenc festményem.

11. Mit jelent számodra egy csésze kávé?

A kávé egy másik világ kapuja számomra. Egy kis varázslat, amelyet a férjemmel együtt élünk át. Egy rítus a barátságunk, a meghittségünk és a szerelmünk szigetén.

12. Hogyan mesélnél egy ötévesnek a szerelemről?

Amikor valakit nagyon szeretsz, akkor boldog vagy vele, és mindig vigyázol rá.

13. Van kedvenc ételed?

BBQ és a steak, amit a férjem készít, amit kiegészít az általam készített körítés.

14. Szeretsz főzni?

A főzés számomra egy csendes sziget a vihar közepén.

15. Mi köt le a legjobban?

Amit szeretettel csinálok, minden leköt.

16. Mit jelent számodra a természet?

A tökéletes összhang.

17. Ha kapnál egy esélyt az újrakezdésre, mit csinálnál másként?

Semmit! Ahogy eddig volt, tökéletes.

18. Ha egy idős, a bölcsek kövét őrző emberrel beszélgethetnél – mi lenne az a három kérdés, amit mindenképpen feltennél neki?

Az Élet a nagy bölcs, aki a követ őrzi, ha azt látja, hogy eltévedtem, biztosan felveti azt a kérdést, amire nekem kell válaszolnom ahhoz, hogy megtaláljam az utat és a kellő bölcsességre szert tehessek…

19. Mit olvastál utoljára, amiről azt mondtad – ember, ez forradalmi, megváltoztatta az életről való elképzeléseimet!

Byung-Chul Han könyveit.

20. Mit üzennél fiatalkori önmagadnak?

Bízz magadban, jól csinálod!

Ha tetszett a cikk és szeretnél még ehhez hasonló anyagokat olvasni, támogasd a magazint.

Ha szeretnél hozzászólni cikkünkhöz, látogass el Facebook oldalunkra.Megosztom:

INSPIRÁLÓ

AJÁNLÓS