Mit tanított 2021

Szerző: Simon Emőke •  Fotók: Unsplash • 2022. január 5.

Megosztom:

Mit tanított 2021?

Fontos leckék 2021-ből. Ne kezd úgy az új évet, hogy ezeket nem fogalmaztad meg magadnak!

Az év végi számvetésről megoszlanak a vélemények. Egyesek hasznosnak, mások értelmetlennek tartják. Coachként én úgy gondolom, hogy a számvetés fontos, hogy meg van ennek a hozadéka, a miértje, az értelme. Segít perspektívába tenni az életem, ha visszanézek látom, hogy mennyit és miért dolgoztam, mennyit és kiket szerettem, mit értem el, mennyire voltam tudatos, milyen döntéseket hoztam, milyen ember voltam, mi volt számomra fontos, hol volt a figyelmem, a fókuszom stb. Mind-mind fontos kérdések és válaszok ezek, hiszen csak ezeket mérlegelve tudok tudatosan élni, fejlődni, azt az életet élni, ami rólam szól és ami jó nekem. Nekem ez az év sokat tanított, mint mindegyik persze a maga módján.
Megtanultam, hogy legyek bátor, hogy merjek kilépni a komfortzónámból, és merjem újrakezdeni az életem egy másik városban, egy másik munkahelyen, a teljes ismeretlenben. Megtanultam bízni magamba, a képességeimben, akkor amikor még kezdő vagyok egy új területen. Megtanultam türelmes lenni, nem elvárni magamtól, hogy mindent azonnal tudjak, mindenre azonnal ráérezzek. Megtanultam jobban szeretni magam, és ott lenni magamnak akkor, amikor bizonytalan vagyok, amikor nehéz. Bátorítani és erősíteni magam. Megtanultam felállni újra és újra, amikor úgy érzem, hogy elfogytam, hogy nincs már erőm, és amikor legszívesebben feladnám. Megtanította azt is 2021, hogy legyek sokkal elővigyázatosabb sok esetben, hogy a bizalmammal, figyelmemmel, időmmel, szeretetemmel csak azokat ajándékozzam meg, akik bebizonyították, hogy meg is érdemlik azt.

Megtanultam jobban hallgatni a megérzéseimre, a belső hangomra.

Megtanultam, hogy az élet számtalan forgatókönyvet tartogat, és mindig meglep egy újabbal, amire nem gondoltam.
Megtanultam, hogy nagyon sok mindent nem tudok, és hogy jobban bízzak az Életben. Sokszor annak, ami velem történik úgy tűnik, hogy nincs értelme, aztán mégis lesz, ha megértem rá, hogy megértsem.
Megtapasztaltam újra és újra, hogy a család az, aki mindig ott van nekem, és akikre mindig számíthatok.
Megtanultam, hogy figyeljek magamra, amikor hajtom magam, és bedarál a munka, az élet. Megfigyeltem, hogy még mindig van bennem korlátozó gondolat, amit magamról gondolok, és hogy ezeken még dolgoznom kell.
Megtanultam a sértettségeim, fájdalmaim mögé nézni és feléjük fordulva gyógyítgatni őket.
Megtanultam, hogy néha csak hagyjam, hogy történjenek a dolgok, mert tudom, amit tudok, de nem tudom, amit nem tudhatok még.
Na, és neked mit tanított 2021?

Ha tetszett a cikk és szeretnél még ehhez hasonló anyagokat olvasni, támogasd a magazint.

Ha szeretnél hozzászólni cikkünkhöz, látogass el Facebook oldalunkra.Megosztom:

INSPIRÁLÓ