Minden tökéletesed#havinégykönyv

Szerző: Csata Éva • Fotók: Freepik • 2023. január 6.

Megosztom:

Minden tökéletesed

#havinégykönyv

Imádok olvasni. Amióta az eszemet tudom, mindig olvastam. Hol egy, hol egyszerre több könyvet — amiből egy a fürdőben, egy másik a konyhában, egy harmadik a hátizsákomban, egy negyedik az ágyamban, illetve egy ötödik a kezemben volt éppen.
Vannak olyan történetek, amik annyira mélyre visznek magamban, hogy az elsődleges szükségletek kielégítésére való azonnali késztetés teljesen eltörpül mellettük. Így lesz hajnal, majd reggel — egy-egy olyan történettel a kezemben, ami képes megváltoztatni a világról alkotott képemet. Hiszen ezt teszi velünk az olvasás — elfogadtatja az elfogadhatatlant. Aminek ereje van felülírni mélyen benned azokat a dolgokat, amiknek a megoldásához egyetlen működő tényező az idő. És mégis mivel telne hatékonyabban és gyorsabban — mint az olvasással?
E heti ajánlásom
A könyv címe

Minden tökéletesed

(All your Perfects)

Írója
Colleen Hoover
Műfaja: dráma, családregény, meddőség, házasság, párkapcsolat, testvéri kötelék, anya-lánya kapcsolat
Az íróról röviden: Margaret Colleen Fennell néven látta meg a napvilágot 1979. december 11-én a Texas államban található Sulphur Springs-ben. Középiskolai tanulmányait a Saltillo középiskolában folytatta és 1998-ban végzett. 2000-ben hozzáment William Heath Hoover-hez. A párnak három gyermeke van Cale Hoover, Beckham Hoover és Levi Hoover. A kétezertízes évek óta nagyon termékeny az írónő. 2011 novemberében kezdte első regényének a megírását, ami a Slammed címet kapta. Eleinte nem akarta megjelentetni a könyvét, de később egy könyves blogger elolvashatta és nagyon pozitív véleményt írt róla. A könyv végül mégis megjelent. Nem sokkal később megjelent a regény folytatása is, ami a Point of Retreat címet kapta. A könyvsorozat harmadik részt is kapott, ez pedig a This Girl címmel jelent meg. Ezzel egy időben egy másik trilógiája is megjelent. A sorozat első része a Hopeless címet kapta. A második része a Losing Hope 2013- ban jelent meg, a sorozat harmadik része pedig a Finding Cinderella címet kapta és 2014-ben jelent meg.
2014-ben egy újabb kötettel is jelentkezett az írónő, Maybe Someday címmel. Ez a könyv megkapta a harmadik helyet a New York Times bestseller listáján. A történet egy fiatal lányról és fiúról szól, akik elkezdenek együtt zenélni és közben egymásba szertenek, annak ellenére, hogy a fiúnak barátnője van. Ezt követően megjelent az Ugly Love című könyve is. Ez három hétig szerepelt a New York Times bestseller listájának 4. helyén. Ezt követően Tarryn Fisherrel együtt közösen írtak egy három kötetben megjelent regényt, ami a Never Never címet kapta. 2015-ben egy újabb önálló regénye jelent meg, ami a Confess címet kapta. Ez is felkerült a New York Times bestseller listájára, méghozzá a 9. helyre.
Ezt követte a November 9. című könyv. Ez a New York Times bestseller listáján az 5. helyen debütált. 2016-ban két könyve is megjelent mégpedig a Too Late, illetve az It Ends with Us. Ezeket követte 2017-ben a Without Merit. 2018-ban három könyvet is megjelentetett, az All your Perfects, Verity és Maybe Now címűeket. 2019-ben megjelent regényének címe Regretting You. 2022-ben a Reminders of Him, illetve a Summer of Hearts and Souls című regényei jelennek meg. 2022-ben hazánkban is megjelent a Maybe Not és a Maybe Now című regény, méhozzá Talán mégsem és Talán most címmel. Emellett megjelent az All Your Perfects is, Minden tökéletesed címmel.
KÖNYVEI
Szívcsapás / Slammed (2012)
Visszavonuló / Point of Retreat (2012)
Ez a lány / This Girl (2013)
Reménytelen / Hopeless (2013)
Reményvesztett / Losing Hope (2013)
Helló, Hamupipőke! / Finding Cinderella (2014) novella
Egy nap talán / Maybe Someday (2014)
Talán mégsem / Maybe Not (2014) novella
Csúf szerelem / Ugly Love (2014)
Soha, de soha / Never Never (2015) (with Tarryn Fisher)
Vallomás / Confess (2015)
November 9. / November 9 (2015)
Túl késő / Too Late (2016)
Velünk véget ér / It Ends with Us (2016)
Merit nélkül / Without Merit (2017)
Minden tökéletesed / All your Perfects (2018)
Verity (2018)
Talán most / Maybe Now (2018)
Elrontott életek / Regretting You (2019)
Layla / Layla (2020)
Reminders ​of Him (2022)
Summer ​of Hearts and Souls (2022)

A könyv cselekményéről röviden:

Egy rég elfelejtett ígéret képes lehet megmenteni egy kapcsolatot?
Quinn és Graham tökéletes szerelmét veszélybe sodorja a tökéletlen házasságuk. Az évek során felgyülemlett emlékek, a hibák és a titkok már eltaszítják őket egymástól. Az egyetlen dolog, ami megmentheti őket éppen az lehet, ami a szakadék szélére sodorta őket. A Minden tökéletesed egy elgondolkodtató regény egy párkapcsolati gondokkal küzdő párról, akiknek múltbéli ígéreteken múlik a jövője. Szívszaggató, letehetetlen olvasmány. Az egyik legfelkavaróbb kortárs szerelmi történet – lehet-e együtt tökéletesen boldog két tökéletlen ember?

Hogyan rezonált bennem a Minden tökéletesed:

Szívszorítóan őszinte történet két fiatalról, akik életük egyik legnehezebb estéjén találkoznak, egy lakás küszöbén, ahol éppen kettejük párja követi el ellenük a lehető legnagyobb aljasságot. Nem szeretnék erre építeni kapcsolatukat, emiatt időt és teret hagynak arra, hogy a sors irányítsa a továbbiakban azokat a gyenge szálakat, amik őket egymáshoz kötik.
A történet két idősíkon halad. A jelenben, ami tele van szenvedésekkel, fájdalommal, traumákkal és a múltban, ami ennek az ellenéte.
A múltat és jelent, mint egy időkapszula – magába foglalja egy fából készült doboz, amiben egymás iránti szerelmüket vallották meg esküvőjük napján, azzal a céllal, hogy majd a huszonötödik házassági évfordulón közösen bontják ki azt.
A doboz hordozza azokat a válaszokat, amik segítenek majd a döntésben, hogy meg kell-e tenniük mindent kapcsolatuk megmentése érdekében, vagy el kell engedniük egymást, egy jobb, és szenvedésektől mentesebb jövő érdekében.
Kedvenc idézeteim:
Furcsa, hogy mennyire tud hiányozni valaki, aki még mindig itt van.
Tudom, hogy az életem összességében nem tökéletes, de végre kezdek értékelni benne mindent, ami az.
Vannak, akik azt hiszik, hogy a tökéletes napokra kell összpontosítani egy házasságban. Úgy szeretik egymást, ahogy csak bírják, amikor minden rendben. De ha valaki teljes hőfokkal ég a jobb időkben, és reméli, hogy rosszabb napok soha nem jönnek, talán nem marad elég erőforrása és energiája, hogy átvészelje azokat az 5-ös erősségű pillanatokat.
Biztos azért nem vettem észre, mert a szomorúság olyan, mint egy pókháló. Csak akkor látja meg az ember, amikor beleakad, utána pedig erővel kell kiszabadulnia belőle.
Megígérem, hogy jobban foglak szeretni a viharban, mint a tökéletes napokon. Megígérem, hogy jobban foglak szeretni, amikor fáj neked valami, mint akkor, amikor boldog vagy. Megígérem, hogy jobban foglak szeretni, amikor szegények vagyunk, mint amikor dúskálunk a javakban. Megígérem, hogy jobban foglak szeretni, amikor sírsz, mint amikor nevetsz. Megígérem, hogy jobban foglak szeretni, amikor beteg vagy, mint amikor egészséges. Megígérem, hogy jobban foglak szeretni, amikor utálsz, mint amikor szeretsz. És megígérem… esküszöm… hogy jobban foglak szeretni, amikor elolvasod ezt a levelet, mint akkor, amikor megírtam. Alig várom, hogy veled éljem le az életemet. Alig várom, hogy rávilágítsak mindenre, ami tökély benned.
Szeretlek.
Ez az a pillanat, amikor érzem, hogy kihagy a szívverése, amikor rátapasztja a száját a hajamra, és kifújja a levegőt, amit már soha nem fog visszakapni, amikor rádöbben, hogy mindkét karjával ölel, de mégsem tart meg. Egy ideje már nem tud megtartani. Nehéz megtartani valakit, aki rég elsodródott.

Csata Éva a Bookmann Kiadónál eddig megjelent könyvei megrendelhetők a www.antikvarius.ro oldalról:

  Homokóra láncostól  

•   Vér és döntés   

•   Barnabás, a vigasztalás fia   

•   Láncok az időben   

•   Génjeimben a hiba

•  Génjeimben a hiba II   

•   Egy élettel tartozom

Előkészületben:

•   Bennem a létra

Hiszünk a megújulásban és az új adta lehetőségekben.

Ezzel az utolsó könyvajánlóval kedves és kedvelt sorozatunkat most lezárjuk, hogy valami izgalmas újdonsággal készülhessünk nektek ebben az évben is! A #havinégykönyv sorozatot felváltja valami más, de a tőle megszokott szeretett hangvételben. Tartsatok velünk ebben az évben is, s a könyvélmények mellett gyarapodjuk tovább együtt!

Ha tetszett a cikk és szeretnél még ehhez hasonló anyagokat olvasni, támogasd a magazint.

Ha szeretnél hozzászólni cikkünkhöz, látogass el Facebook oldalunkra.Megosztom:

INSPIRÁLÓ