Mi-hal-meg-és-mi-támad-fel-benned-húsvétkor

Mi hal meg, és mi támad fel benned húsvétkor?

Szerző: Simon Emőke •  Fotók: Kassay Costan Bernadett, Unsplash • 2020. április 16.

Megosztom:

Mi hal meg, és mi támad fel benned húsvétkor?

Más mindennapokat élünk meg, hiszen egyik napról a másikra más lett az életünk, ezért az idei húsvétunk is más. De miben más? Miben hagyod, hogy más legyen? Mert a lényeg ugyanaz maradt: feltámadás, újrakezdés, megtisztulás, újjászületés.
Igen, idén nem mehetünk közösségbe, nem mehetünk templomba, nem fogadhatjuk a locsolókat, de attól a lényeg még benned pont úgy megtörténhet, és pont úgy megélheted az ünnepet, a szívedben. Ez az idei húsvét lehetőséget ad arra, hogy egy eddiginél még bensőségesebb, még intimebb feltámadást éljél meg. A tiédet, a sajátodat. Minek kell benned meghalnia, és minek kell újjászületnie? Mit, kit kell elengeded, hogy megtisztulj, hogy felszabadulj? Mit kell, vagy mit szeretnél újrakezdeni? És hogyan? Mit szeretnél ezúttal másképp csinálni?

Szentelj egy kis időt magadnak, az ünnepnek, gyújtsál meg egy gyertyát, ülj le, hunyd be a szemed és maradj csendben. A saját csendedben. A saját húsvétod csendjében.

Nézd meg, mit találsz ebben a csendben? Mi az, ami zavar, ami idegesít, és jó lenne megszabadulni tőle. Mi az, ami régi, megkopott, amit cipelsz magaddal egy ideje, de már rég nem tartozik hozzád, már rég nem a javadat szolgálja. Nevezd meg, tudatosítsd, és engedd el. Mi az, ami félelemmel tölt el, és aggódást, szorongást okoz, mi az, ami megbénít, lefagyaszt? Tudatosítsd ezeket a félelmeket, nevezd meg őket és hagyd meghalni.
Mi-hal-meg-és-mi-támad-fel-benned-húsvétkor2
Mi vagy ki az, aki dühít?
Ki az, akire haragszol, ki az, akit utálsz, vagy éppenséggel gyűlölsz?
Ki az, aki megbántott és sebet okozott?
Ki az, aki csalódást okozott?
Ki az, aki úgy érzed, hogy megalázott, aki elítélt, aki megbüntetett, aki közömbössé vált, aki megvonta tőled a figyelmét, a szeretetét? Mit érzel most irántuk? Csak figyeld meg, tudatosítsd ezeket az érzéseket, nevezd meg őket, és szabadulj meg tőlük. Mert ezek az érzések elsősorban benned vannak, és így neked tudnak a legtöbbet ártani, és nem annak, aki ezeket okozta, kiváltotta. Úgyhogy szabadítsd fel magad ezek alól, ne cipeld többé magaddal ezeket a negatív érzéseket, gondolatokat, csomagokat. Bocsáss meg, engedj el, kerekedj felül, és élj 100 kilóval könnyebben, egészségesebben, vidámabban, erősebben, belső békében és harmóniában magaddal és a környezeteddel.
Az elengedés folyamatát könnyítheti, ha mindezt papírra veted, kiírod magadból, hagyod formát ölteni, és átadod egy sűrű anyagnak, amit majd összetépsz, vagy akár elégetsz. Fontos, hogy lásd, ahogy megsemmisül, ahogy meghal benned mindaz, ami nem érted, hanem ellened dolgozik. Ami nem épít, hanem rombol. Ami nem erősít, hanem gyengít. Ami nem egyensúlyban tart, hanem diszharmóniában. Ami nem az egész(s)égedet szolgálja, hanem a betegségedet.

És ha hagytad meghalni magadban mindezt a sok negatív dolgot, ami lehet, hogy éveken át csak mérgezett, lehúzott, megbetegített, megbénított, félelemeben tartott, akkor felszabadítottál egy rakás helyet magadban az újnak. Hagyd, hogy vegye át az idegesség, szorongás, aggódás helyét a nyugalom. A félelem helyét a hit és a bizalom. A düh, a harag, az utálat, a csalódás, a megaláztatás stb. helyét a megbocsájtás és a szeretet.

Idén húsvétkor a saját csendedben halj meg és szüless újjá.

Ha szeretnél hozzászólni cikkünkhöz, látogass el Facebook oldalunkra.Megosztom:

INSPIRÁLÓ