Légy a húsvétod Főnix-madara – avagy halj meg annak, ami lehúz, és támadj fel annak, ami épít

Szerző: Simon Emőke • Fotók: Unsplash • 2024. április 2.

Megosztom:

Légy a húsvétod Főnix-madara – avagy halj meg annak, ami lehúz, és támadj fel annak, ami épít

Segítő szakemberként szeretek jelentőséget tulajdonítani az ünnepköröknek. Azt tapasztalom, hogy ez segít, hogy az ünnep varázsa megadja azt a löketet, üzemanyag mennyiséget, amivel rálehet lépni egy útra és ellehet indítani a változást. Változni pedig mindig célszerű, hiszen mi is folyton változunk. A változás hozza a fejlődést, az előrehaladást, azt, hogy ma jobb legyek, mint tegnap voltam, hogy ma másképp reagáljak, cselekedjek, megértőbb, türelmesebb, együttérzőbb, békésebb, nyugodtabb, kiegyensúlyozottabb legyek. Hogy legyen bennem több elfogadás, megengedés, szeretet, hogy értékeljem a mindennapok egyszerűségét és csodáljam a hétköznapok meg nem ismételhetőségét.
Most volt a húsvét. Egy jó apropó arra, hogy elcsendesedjek, hogy kintről befele figyeljek, hogy hagyjam a rohanást, és lassítsak. Hogy kapcsolódjak önmagamhoz. A csendjeimhez, a beszélő részeimhez, amelyek már alig várták, hogy megkapják a figyelmem és meghalljam őket. Mit mondanak? Mit akarnak? Mire van szükségük/igényük? Mire nem figyeltem? Min néztem keresztül? Mit nem vettem észre, nem hallottam meg? És amúgy most egyáltalán hogy vagyok? Hogy érzem magam? Milyen gondolatok, érzések foglalkoztatnak? Milyen félelmek gyötörnek?
Fontos kérdések ezek, amelyek a mindennapi rohanásban nem teszünk fel magunknak, sok esetben nem is tudjuk, hogy felkéne tegyük. Mert az alap, ugye, hogy ha valakivel találkozom, akit rég láttam, megkérdem, hogy van, mire van szüksége, mire vágyik stb., de valahogy magunktól nem szokás. Nem, mert ahhoz legalább időnként, ha nem is rendszeresen találkoznunk kéne magunkkal. Most erre hívlak, hogy használd ki ezt a varázsködöt, amit a húsvéti ünnep leng be és át, és találkozz önmagaddal.
Ezekben a napokban minél többször maradj a csendjeidben, még akkor is, ha az elején fura lesz, vagy nehéz. Halld és érezd magad. És ha sikerül, akkor automatikusan hallani fogod a válaszokat. A fontos válaszokat, amelyek minőségében tudják megváltoztatni az életed. Továbbá arra is bátorítanálak, hogy a húsvét apropóján, nézzél rá arra is, hogy miben kell meghalnod, melyek azok a részek, minták, berögződések, programok, szokások, hitrendszerek, amelyek már nem működnek, amelyek már elrégiesedtek, amelyek fogva tartanak, amelyek lehúznak, rombolnak, nehezek, fájdalmasak, amitől stagnálsz te is és az életed is. És miben szükségszerű feltámadnod, mibe érdemes életet lehelned, azaz mi az, ami húz, lök, előre visz, enegergiát ad, tölt, épít, érted van és téged szolgál.
Gondold át, listázd, tudatosítsd. Majd cselekedj. Támadj fel.

Ha tetszett a cikk és szeretnél még ehhez hasonló anyagokat olvasni, támogasd a magazint.

Ha szeretnél hozzászólni cikkünkhöz, látogass el Facebook oldalunkra.Megosztom:

INSPIRÁLÓ