Kcsucs bárányhúsból

Szerző: Berszán-Árus Csilla • Fotók: Berszán-Árus Csilla •

2022. augusztus 6.

Megosztom:

Kcsucs bárányhúsból

Mondanom sem kell, nagyon szeretem az egytálételeket, ugyanis együtt, ízben összeölelkezve érkeznek ki az edényből a falatok, ugyanakkor mindenféle energiaspórlásra is szert tehetünk (ugyanis nem külön-külön fő/sül a köret és a hús).
Ilyen ízletes fogás az örmény kcsucs, ami egy cserépedényben rotyog, benne pedig általában bárány vagy hal, zöldségek, aszalt barack és illatos fűszerek támogatják egymást a gasztronómia csúcsai felé. Friss zöldségek, barack, ha a kertünkben nem is, a piacon még beszerezhetőek, a bárányhús a fagyon pedig csak arra vár, hogy ilyen finom falattá váljék.
Hozzávalók: 500 g bárányhús, 4–5 krumpli, 4 paradicsom, 3–4 fej hagyma; 1 pohár zöldpaszuly, 2 zöldpaprika, 1 pohár zöldfűszer (bazsalikom, korianderlevél, kapor, borsfű), 1/2 kávéskanál őrölt fekete bors, 3/4 pohár aszalt barack.
Elkészítése: a zöldségeket vágjuk egyforma darabokra. Rakjuk le rétegekben cserépedénybe. Szórjuk be zöldfűszerekkel, borssal és sóval, rakjuk a tetejére a bárányhús darabjait. Öntsük le forralt vízzel úgy, hogy befedje a húst. Szorosan zárjuk le fedővel, és tegyük 2 órára sütőbe.

Ha tetszett a cikk és szeretnél még ehhez hasonló anyagokat olvasni, támogasd a magazint.

Ha szeretnél hozzászólni cikkünkhöz, látogass el Facebook oldalunkra.Megosztom:

INSPIRÁLÓ