Hargitai-töltött-káposzta-1

Hargitai töltött káposzta

Szerző: Berszán-Árus Csilla • Fotók: Berszán-Árus Csilla •

2020. április 18.

Megosztom:

Hargitai töltött káposzta

Bár egymagunkban, falak között ünnepelünk, de mivel ugyanezt oly sokan tesszük, az egyedüllét ezúttal együttlétté változhat. Együtt pedig mindnyájan erősebbekké válhatunk. Az elkészített finom falatokkal a szeretetet tápláljuk magunkban, annak erejével segíthetünk önmagunkon, és a lehetőségekhez mérten tán másokon is!
Az egyre hosszabbodó napokon az ember persze éhezik egy kis alkotói tevékenységre is. A szekrény rejtett bugyraiból előkapja hát a sohasem használt szőttes törülközőket — #ugyehogyhasznosahozomány —, könyvborítókat szab belőle, majd tű — és persze tűfűző — meg színes fonal segítségével csodás virágokat kanyarít rá. A református templom énekeskönyveinek tavaszi kollekciója ily módon gyarapodik napról napra.
Szerencsére a tavasztündér is átjutott végre az összes lezárt határon, sokkal lelkesebben is fogadtuk, mint külföldre szakadt hazánkfiait, mivel puttonyában csak a melengető napsugarakat, tavaszi záporokat, és a kerti munkák ígéretét hozta el nekünk. Ássunk, kapáljunk, ültessünk, hogy legyen mit aratnunk! Egyik híres terményünkből ugyanis igen finom falatok készíthetők, éspedig hargitai töltött káposzták. Mindnyájan ismerjük, készítjük és fogyasztjuk a töltött káposztát, de ezzel a változattal kis időre akár egy új dimenzióba is távozhatunk: az elkápráztatott ízlelőbimbók mennyországába.
Hargitai-töltött-káposzta

Míg a töltelékek édeskáposzta-levelekben lapulnak, ezeket vágott savanyú káposztára helyezzük. A káposztalapikban pedig dinsztelt emeletek helyezkednek: karajon pihen a darált hús, ezen meg néhány kolbászkarika.

Csomagocskáinkat a szeletelt káposztára helyezve, húslével felöntve, 1–1 1/2 óráig sütögetjük, majd ezeket kiszedegetve, a maradék káposztát 1 evőkanál liszttel elkevert tejföllel, és kaporral dúsítva még 10 percig rotyogtatjuk.

Ha szeretnél hozzászólni cikkünkhöz, látogass el Facebook oldalunkra.Megosztom:

INSPIRÁLÓ