Flowban a tavassszal – avagy neked miben kell kizöldülni, újjászületni?

Szerző: Simon Emőke • Fotók: Unsplash • 2024. április 11.

Megosztom:

Flowban a tavassszal – avagy neked miben kell kizöldülni, újjászületni?

Magánemberként is szeretem a tavaszt. Segítő szakemberként pedig meg pláne. Mi, emberek úgy működünk, hogy kell nekünk mindig valami apropó, inspiráló, valami, amibe kapaszkodhatunk, ami bemozgat, elindít, ráhelyez egy döntésre, útra. A tavaszi hónapok pont ennek a lendületét adják meg, hiszen a természet és a körülöttünk lévő mező is megújul évről évre, új ruhát vesz magára, átalakul, újjászületik, és sokszor teljesen új, lehetetlen helyeken is kizöldül, élet indul el. Pont, ahogy nekünk is szükséges. Időről időre.
Állandó változásban vagyunk. Mi is. A természet is. A körülöttünk lévő világ is. Sejtjeink is hétévente kicserélődnek, lelkünkben is, gondolkodásmódunkban is állandóan változunk, hiszen folyton tapasztalunk, döntéseket hozunk, cselekszünk, amelyeknek következményei vannak, és amelyek újabb felismerésekhez, tudatosításokhoz vezetnek. Így van, ami már elavul, ami már nem lényeg, ami már nem fontos, aminek már nem tulajdonítunk jelentőséget, és vannak blokkok, nehezek, tonnányi súlyok, régi berögzült minták, újra és újra futtatott programok, amelyek már nem szolgálnak, ami nem építenek, hanem rombolnak. A tavasz jó apropó rendet rakni, kicsit leltározni és megszabadulni, felszabadulni minden régitől, minden nehéztől, minden lehúzótól.
Én minden évben élek a tavaszi hónapok lendületével. Szentelek időt magamnak, megállok, ránézek magamra az életemre, és a következő kérdéseket teszem fel:
1. Mi halt meg bennem, mi az, amire nincs már szükségem, ami nem szolgál már engem?
2. Milyen területei állnak, vannak blokkolódva az életemben?
3. Miben kell újjászületnem?
4. Miben kell változzak és változtassak, hogy újjá tudjak születni?
5. Mit hozna az életemben ez az újjászületés?
6. Milyen lépéseket kell megtennem?
7. Mi lenne az első lépés?
8. Milyen képességeimet, készségeimet kell megmozdítanom magamban, hogy a változás, újjászületés meg tudjon történni?
9. Miért akarom mindezt?
10. Mivel tudom motiválni magam, hogy félúton ne fogyjon ki az üzemanyag?
Érdemes ezeken a kérdéseken átmenni. Nem gyorsan, nem mihamarabb kipipálni, hanem ráérősen, jól átgondolósan. Minőségi életbeli változás tud megtörténni, amennyiben időről időre ránézünk magunkra, az életünkre, arra, hogy hol tartunk és hova szeretnénk eljutni. Ha merünk meghalni és újjászületni. Nem könnyű. Tudom. Sokan ezért nem is teszik meg. Mindig nehéz szembenézni, meglátni, tudatosítani a nehezeimet, az elakadásaimat, a blokkjaimat, a visszahúzó erőimet. Nehéz és fájdalmas. Munkás is, felkavaró is, de szükségszerű ahhoz, hogy fejlődjünk, hogy haladjunk, hogy azt az életet éljük, amiben egyensúly, béke, jóllét van.

Ha tetszett a cikk és szeretnél még ehhez hasonló anyagokat olvasni, támogasd a magazint.

Ha szeretnél hozzászólni cikkünkhöz, látogass el Facebook oldalunkra.Megosztom:

INSPIRÁLÓ