Feltűnni vagy emlékezetes lenni? Mitől stílusos a nő?

Szerző: Ördögh Angéla •  Fotók: Ördögh Angéla, Pinterest, Unsplash • 2019. október 25.

Megosztom:

Feltűnni vagy emlékezetes lenni? Mitől stílusos a nő?

Erre a kérdésre pontos választ adni szinte lehetetlen. Mindannyian másként határozzuk meg a stílusos nő fogalmát. Néhány alapvető dologban viszont kétségtelenül egyezik a véleményünk, függetlenül attól, hogy milyenek a preferenciáink, nemünk, korunk, társadalomban elfoglalt helyünk, anyagi helyzetünk.
A stílusos nő ismeri önmagát, kinézetével egyéniségéről mesél. Divatos szóval élve: önazonos. Megjelenésével emlékezetes marad. Nem feltétlenül azokra a ruhadarabokra emlékezünk majd, amit viselt, hanem arra, ahogyan viselte, mozdulataira, gesztusaira és arra az összhangra, ami őt jellemezte.

A divat követése számára nem fontos, sokkal inkább annak a saját egyéniségéhez való hozzáillesztése.

Mitől lett ilyen? Tanulta ezeket a dolgokat, vagy hozta magával? Minden nőben él a vágy, hogy megjelenésével hatást gyakoroljon környezetére: a többi nő elismerését, a férfiak hódolatát vívja ki. Néha bonyolultnak látszó feladat, de kis odafigyeléssel, az alapoktól kezdve és lépésenként haladva nem lehetetlen célt érni. Íme 10 támpont, amire építeni lehet:
1. Merjünk öltözködni és jól kinézni nap mint nap. Ne elégedjünk meg azzal, hogy valamit felkapunk. Kényelmes ruhákban is lehet jól kinézni. Nem kell lestrapált legyen a kinézetünk akkor sem, ha “csak” a gyerekekkel a játszótérre megyünk, vagy mert a kutyát sétálni vittük estleg a piacra készülünk bevásárolni.
2. Szánjuk időt arra, hogy összeillesszük azokat a ruhadarabokat, amiket felvennénk. Távolról sem arra gondolok, hogy mindennek mindennel találnia kell, hanem arra, hogy legyen egy alapgondolat, amire szinte felfűzzük az öltözékünk elemeit.
3. Ismerjük meg önmagunkat. Tudjuk, hogy mi illik a haj és bőr- színünkhöz, az alkatunkhoz, korunkhoz. Azt is fontos tisztáznunk magunkban, hogy mit szeretnénk közvetíteni a megjelenésünkkel. Úgy válasszunk ruhát, hogy könnyen illeszkedjen a meglévő ruhatárunkba. Ha mindezek tudatában alakítjuk ki gardróbunkat, akkor rengeteg fölösleges időt és pénzt takaríthatunk meg.

Ne áldozzuk fel a jólöltözöttséget a kényelem oltárán.

A világ a “casual” fele tolja a stílust, de mi megőrizhetjük ápoltságunkat egy kis erőfeszítéssel. Nincs szükség hatalmas áldozatokra, csupán arra, hogy a slampos ruhadarabokat tudatosan próbáljuk háttérbe szorítani. Helyettük olyan dolgokat viseljünk amik illenek hozzánk.
5. Nem kell minden áron divatosan öltözködni, sokkal inkább fontos, hogy stílusosak együnk. A két fogalom egyébként is teljesen mást jelent. Divatosnak lenni azt jelenti, hogy az aktuális trendeket követve öltözködünk. Nem sok köze van a stílusos öltözködéshez. A trendek követése helyett inkább jó minőségű, tartós, jó szabásvonalú alap darabokra költsünk. A gyorsan változó trend rengeteg silány minőségű ruha kidobásával jár, ez a környezetünkre rendkívül rossz hatással van. A minőségi darabokkal felszerelt gardrób kevesebb ruhát jelent. Ezek a ruhák egymással jól kombinálhatók, és erőfeszítés nélkül gyorsan tudunk nap mint nap, néhány szép kiegészítővel jó összeállításokat kihozni belőlük.
6. A cipők öltözékünk annyira fontos részei akár a ruhák. A jó cipő fő jellemzője, hogy viselni jó. Nem kínozza lábainkat, hanem segít abban, hogy egész nap magabiztosan járjunk.

Nem kell egész nap tűsarkú cipőben tipegni, hogy csinosak legyünk.

Az sem jó, ha az esztétikumot áldozzuk fel a kényelem oltárán. Miért kellene egy lenge, finom selyemből készült ruhához ormótlan sportcipőt társítani, csak azért, mert ez számít trendinek, vagy mert csak a kényelem fontos? Sokkal stílusosabb a selyemruhát bájos balerinával viselni.
7. A kiegészítőkről semmiképpen ne feledkezzünk meg.

A dekoratív kalapok, szép sálak , finom kesztyűk, egyedi ékszerek, mutatós gyűrűk mind-mind részei egy jó gardróbnak.

Fontosak, mert segítségükkel tudjuk azt a pluszt hozzáadni megjelenésünkhöz, amitől egyedi és megismételhetetlen lesz. Fontos azonban, hogy ne vásároljunk egy szezonban öt sálat, csak azért mert jó áron kínálják. Inkább vegyünk egy selyem sálat, ami szép és viselete minden egyes alkalommal örömet szerez.
8. A hajunk mindig legyen ápolt. Ha jó formát vágott a fodrászunk, akkor a frizuránkat naponta kis erőfeszítéssel mi magunk is rendken tudjuk tartani. A sminkünk ápoljon , de ne legyen a hétköznapokban drámaian sok. A szép ápolt kéz egyfajta névjegykártya. Sokat elárul rólunk. Nem kell hozzá sok, egy jó körömreszelő, egy áttetsző sápadt rózsaszínű körömlakk és máris kész az ápolt manikűr.
9. A “kevesebb több” elvét kövessük, mert a finom visszafogott stílus mindig vonzóbb, mint a harsány túlöltözöttség. A jó stílus nem pénztárca függő. Ha jó szemünk van és tudjuk, hogy mi illik hozzánk, valamint azt, hogy mik a jó szabásvonalak, milyenek a nemes anyagok – selyem, gyapjú, kasmír, stb- akkor ruhákat, kiegészítőket, sálakat vásárolhatunk akár turkálókból is. Arra figyeljünk, hogy csak azt vegyük meg, ami igazán minőségi, szép és jó szabású. Ne hagyjuk magunkat elcsábúlni fölösleges, értéktelen kacatoktól.
10. Tiszteljük meg magunkat azzal, hogy igényesek vagyunk. Ne feledjük, hogy utódaink is a mi példánkat látva cseperednek és válnak igényes felnőtté.

Ha szeretnél hozzászólni cikkünkhöz, látogass el Facebook oldalunkra.Megosztom:

INSPIRÁLÓ