Eső

Szerző: Berszán-Árus Csilla • Fotók: Berszán-Árus Csilla, •

2020. június 27.

Megosztom:

Eső

A több mint három hónapja tartó, Robin Cook könyvben való szereplés eléggé megviselt, pláne, hogy egyre inkább szappanoperába hajlik a cselekmény (ami, nekem személy szerint, a művészetek terén elrettentő példaként szolgál). A vége pedig ki tudja hol van, az alagút még meg sem jelent a láthatáron.
Közben pedig esik, záport vált a zivatar, azt meg lezárásként csepergés kíséri. Pozitívuma, hogy ingyen szaunázhatunk a nap bármely órájában. Nyakunkon Szent Iván éje, gyújthatjuk a tüzeket kint is, meg bent is (ugyanis a fűtésszezon sem ért még véget ebben a furcsa nyárelőben). Árvíz viszi, jég veri a termést, nagy happy end így már semmiképp nem lehet regényünk vége, a járvány karmaiból kimentett polgárok java éhezni fog nemsokára. Ingyen szén-dioxidot egyelőre biztosítanak vezetőink, tán időközben támad a korgó gyomorra is valami kézenfekvő megoldásuk. Addig is, szentivánéjen, a fény, az élet, a szerelem, a termékenység ünnepén, jó nagy tüzeket rakjunk, mert igencsak szükségünk van mindegyikre.
Két eső között meg, ha úgy esik, elroboghatunk gombászni, ezáltal testünknek két alapvető szükségletét, a mozgást és a táplálkozást is kielégítve.

Ha van otthon egy kis rizsünk, a kerti ágyásban hagymánk (melyet ezáltal még meg is mentünk a rothadástól), csodás rizses gombát alkothatunk.

Dobálhatunk bele egyéb zöldségeket, curryt, oregánót, fahéjt, bort is!

Ha szeretnél hozzászólni cikkünkhöz, látogass el Facebook oldalunkra.Megosztom:

INSPIRÁLÓ