Bundáskenyér

Szerző: Berszán-Árus Csilla • Fotók: Berszán-Árus Csilla • 2023. október 7.

Megosztom:

Bundáskenyér

A hétnek a hétfő nevű napján általában sok, száradásnak induló kenyérrel rendelkezem (hétvégén ugyanis gondosan bebiztosítom magam, nehogy beálljon az éhezés), aztán ilyenkor indul a bundáskenyérsütő projekt. Bevallom, a forró olajban sütögetés nem tartozik kedvenc elfoglaltságaim közé, már csak a rám- és a lakásra telepedő illat miatt sem.
A minap épp egy kiállításom szenvedtem rettenetesen az utóhatásoktól (és lehet, nemcsak én), pont úgy szaglottam, mint egy két lábon sétáló bécsi szelet. Ez a baj a korai időpontokban kezdődő eseményekkel, az ember nem tudja kellőképp kisuvickolni magát, aztán meg szégyenkezik. És evégett tettem át a bundáskenyér sülésének székhelyét a serpenyőből, a pitesütőbe. Mondhatni, az ötlet ragyogó, támadhatna jó sokszor ilyesmi a fejemben, bevilágíthatnám a lakást, és spórolhatnék az elfogyasztott villanyáram mennyiségén.
Pitém már önmagában is megállja helyét, mint reggeli, vagy vacsorai fogás, de egy finom krémlevessel kiegészülve, már ebédi menüvé is avanzsálhat. A kenyérszeleteket apró kockára vágva beszórom a vajjal kikent piteformába, tetejére még kerül sonkakocka, és hagymakocka. Az egészet meglocsolom a felvert (picit tejes) tojással, és beküldöm a sütői melegbe, egy kis irulásra- pirulásra. És voilà, nincs olajszag, és telefröcskölt kályha (meg Csilla).

Ha tetszett a cikk és szeretnél még ehhez hasonló anyagokat olvasni, támogasd a magazint.

Ha szeretnél hozzászólni cikkünkhöz, látogass el Facebook oldalunkra.Megosztom:

INSPIRÁLÓ

AJÁNLÓS