A világ ízei Járjátok körül velünk a világot! – Olaszország –

Szerző: Juhász Zita • Fotók: Unsplash • 2023. május 8.

Megosztom:

A világ ízei
Járjátok körül velünk a világot!

– Olaszország –

Most ehhez nem is kell repülőre, sőt semmire sem szállnotok! Ez egy olyan különleges utazás lesz, mely alkalomról alkalomra rabul ejti az érzékeiteket. Amire a leginkább szükségetek lesz, az pedig az ízlelésetek s minden más érzékelésetek, mely a gasztroélményt erősíti!
Újabb eseménysorozatra invitálunk benneteket! A l’atelierben otthont adunk egy gasztronómiai utazásnak. Oly hatalmas és csodás ez a világ, és ahány kultúra, annyi különféle konyha és ízvilág, mi pedig ezeket fogjuk megismerni és megkóstolni, mégpedig együtt!
Kíváncsi lennél te is az arab világ fűszeres, illatozó ételeire? A franciák felvágottaira vagy csodás desszertvilágára? Esetleg az északibb országok sajtkülönlegességeire? Azt találtuk ki, hogy ismerjük meg együtt a világ ízeit egy-egy hangulatos este alkalmával, amikor egy olyan személy, aki ismeri az adott ország gasztronómiáját és már járt is ott, mesél és kalandozásra hív minket is, ételek és a helyi italok által. Így nemcsak ízekkel, hanem élménybeszámolóval és talán még fotókkal is gazdagodhatunk, hisz mi lehet hitelesebb és élménydúsabb annál, ha személyes tapasztalásokra alapul egy ilyen gasztrokirándulás?!
Az első találkozón Olaszország ízei kerülnek bemutatásra, ha pedig ötleted van, esetleg lennél az a személy, aki elkalandozza az érdeklődőket egy általa ismert ország konyhakultúrájába, akkor írj bátran nekünk.
Az első alkalom csodás ízeit a Bella Ciao étterem biztosítja, és annak tulajdonosa, Marius Chis mesél, aki több évet élt az országban. Az ételeket kísérő olasz borok világába Katona Csaba, a Booze borszaküzlet tulajdonosa kalauzol el.
Az olasz ízeket május 18-án 18:00 órától kóstolhatjuk végig a l’atelierben. Jelentkezni, illetve jegyet vásárolni a www.latelierhub.com oldalon lehetséges, vagy írj közösségi média felületeinken, vagy hívj telefonon, a 0742301046-os telefonszámon. A részvétel díja 100 RON, mely magába foglalja az ételt és italt is. A helyek száma korlátozott, az esemény főként román nyelven zajlik.


Megosztom:

INSPIRÁLÓ