Picnic in the vineyard – Innovation. Egy mondén esemény résztvevői szemszögből

Szerző: Iringo Reichenberger • Fotók: Kassay Costan Bernadett • 2021. szeptember 16.

Megosztom:

Picnic in the vineyard – Innovation
Egy mondén esemény résztvevői szemszögből

Augusztus vége egyedi és érdekes programmal kecsegtetett bennünket. Lehetőségünk nyílt részt venni a matusinka.ro csapat által megszervezett Picnic in the vineyard eseményen. A nagyon családias hangulatú rendezvény központi témája és felépítése minden jelentkező érdeklődését lekötötte. A mesés helyszín csak fokozta az élményt: az érmes borairól híres Liliac borászat düllőin, festői környezetben hallgathatták az érdeklődők az előadásokat, beszélgetéseket és kóstolhatták a borokat.
A programot tovább színesítette annak a lehetősége, hogy a piknikkosarakban hozott finomságokat, a természet lágy ölében fogyaszthatták el az eseményre jelentkezők. A gondos szervezők alkalmat biztosítottak, hogy a helyszínen ínycsiklandozó ebédet is elfogyaszthassanak azok, akik inkább a helyi specialitásokat választották.
A Picnic in the vineyard-nak meghívott előadói is voltak: 12:00 órától Délczeg András, a Real Life cég alapítója a befektetések és a költségek közötti különbségek fontosságát emelte ki a Digitális technológiák beépítése az üzleti modellbe és belső menedzsmentbe című előadásában. Megragadta figyelmemet az a tény is, hogy ha újításokat hozunk be a cégbe, nagyon fontos a befektetési költségének a felmérése, és itt a tanulási költség részét is bele kell számolni, mert gyakorta ez a rész kimarad a költségvetésünkből. A program tovább folytatódott W. Szabó Péter, az Ace Tech ügyvezető igazgató, ML UX kutató workshopjával, mely nagyon összetett felépítésű volt. Különösen tetszett, hogy hosszú távra tervez. Bemutatójából is kitűnt, hogy mennyire fontos az alkalmazottai jóléte, azok egészségügyi, lelki kiegyensúlyozottsága és, hogy flexibilis munkaidő beosztás lehetőségét kínálja a cég alkalmazottainak, ezzel is motiválva teljesítményüket.
14:00 órától, a Liliac pincészetnek köszönhetően három fajta bort kóstolhattunk meg. A borkóstolót Tana Cristina borász, a Liliac borászat munkatársa vezette. Apró kóstoló falatkák kísérték a finomabbnál finomabb nedűk kortyolgatását. A borkóstoló után Szőcs Blanka moderálta a következő workshopot. Meglepő összeállítású volt a meghívottak listája, és főleg nagyon különböző munkakörökkel foglalkozó szakemberek ültek össze: Alex Dona és Marina Samoila a desprevin.ro alapítói, Kovács Zsolt, a marosvásárhelyi George Emil Palade Orvosi, Gyógyszerészeti, Tudomány- és Technológiai Egyetem előadótanára, genetikus, Gyenge Ervin, az Erdélyi Innovációs Műhely alapítója voltak a beszélgetés főszereplői.
Annak ellenére, hogy kételyeim voltak a workshop sikeréről, hisz olyan tág és ellentétes munkakörökről volt szó ebben a programban, nagyon felhőtlen, vicces, oldott hangnemben folyt le az esemény. Külön kiemelném a moderátor, Blanka szerepét és munkáját: egy ilyen összetett workshopot nagyszerűen kezelt, és a jelenlevőknek egy nagyon kellemes délutánt varázsolt. A felszólalókon látszott, hogy szívvel-lélekkel dolgoznak a fent felsorolt intézményekben és projektjeiken. Fontos szerintük az, hogy szeressük amiben dolgozunk, higgyünk magunkban és kitartsunk céljaink mellett.
Az utolsó előadó, Zimán Attila, a Ratioterm igazgatója volt. Gyakorlatias bemutatójával az okosotthonokról kaptunk egy rövid bemutatót. Tudatosult bennem, hogy amikor az okosotthon fogalmáról hallok, hallunk, akkor egy nagyon nagy befektetéssel asszociáljuk, viszont a workshop konklúziójaként is megfogalmazhatom, hogy már 200–300 euróból egy nagyon jó okosotthont teremthetünk, és ez nemcsak anyagi megtakarítással jár közép és hosszú távon, hanem a környezetünk megóvását is szolgálja.
A szünetekben a marosvásárhelyi Volkswagen cég jóvoltából elektromos autókat tesztelhettünk, valamint a szőlőlugasok közötti séták is emlékezetes pillanatokat varázsoltak. Matusinka Beáta ragyogó kedvessége színfoltja volt a Picnic in the vineyard programnak, amit mindenkinek nagy szeretettel ajánlok a jövőben is.

Támogatóink:     .              Partnerünk:

Ha tetszett a cikk és szeretnél még ehhez hasonló anyagokat olvasni, támogasd a magazint.

Ha szeretnél hozzászólni cikkünkhöz, látogass el Facebook oldalunkra.



Megosztom:

INSPIRÁLÓ

AJÁNLÓS